donderdag 2 maart 2017

Daar gaan we dan! Sessie 1.

Hoi allemaal!

Vandaag (2-3-2017) ben ik begonnen met de eerste sessie van de aankomende 18 sessies. Wat was het spannend dat ik vanochtend om half 9 binnen kwam lopen. Ik was één van de eerste personen die al te vroeg aanwezig was. Nerveus nam ik plaats in de ''koffiehoek'' afwachtend op wanneer we werden opgeroepen. Ondertussen leerde ik al een beetje mensen kennen die ook voor de eerste sessie kwamen. Ook was er een groep die al 3 maanden geleden waren geopereerd, dus zag ik mijn kans om nieuwsgierig al wat vragen te stellen over wat ons als nieuwe groep te wachten staat. Het antwoord was heel simpel: ''meid, de volgende dag ren je alweer'' je voelt bijna niks als ik de wat oudere groep mag geloven. Daarnaast trok ze haar shirt omhoog om te laten zien dat er maar 4 tot 5 sneetjes worden gemaakt van 2 cm waar ze de operatie mee mogelijk kunnen maken. Al snel werden we opgeroepen en in een grote kamer gezet.

Met 10 personen, waaronder 7 vrouwen en 3 mannen, zaten we met z'n allen rond een grote tafel. We werden ontvangen door de psycholoog. Zij deed het voorstel rondje. Ik ben zeer onder de indruk van de verhalen van de andere personen. (Ik heb geheimhoudingsplicht en ik heb hier ook voor moeten tekenen, dus ik hou de andere verhalen privé in verband met hun privacy). Zelf heb ik verteld hoe ik in de kliniek terecht ben gekomen en wat mijn doel is. Mijn doel is om gezond en slanker te worden. Na het voorstel rondje vertelde de psycholoog nog even snel wat we konden verwachten de komende 6 sessies voor de operatie. We hebben een map gekregen waar we alle informatie en voortgang in bij kunnen houden. In de map zat het rooster vanaf vandaag tot Mei 2018. Ook heb ik een behandel plan moeten tekenen zodat je er dus echt voorgaat en niet afhaakt. Natuurlijk ga ik ervoor!

Na het eerste uur kregen we even een kwartiertje pauze. Hierin konden we weer naar de koffiehoek of blijven zitten. Als ik nu nadenk over het traject ben ik tot nu toe zeer onder de indruk van wat ik nu heb gehoord en hoe het proces verder gaat.

Het tweede uur werden we ontvangen door de diëtiste. Zij vertelde alle regels en veelgestelde vragen die al in de map waren toegevoegd. Op dit moment kregen wij ook de tijd om dingen te vragen. Aangezien het rooster al was besproken kwam bij iedereen meteen de vraag ''wanneer worden we geopereerd'' opborrelen. Het antwoord was dat we na sessie 6 al heel snel geopereerd worden. Aangezien we met z'n tienen zijn, kan de ene sneller na sessie 6 geopereerd worden en de andere weer een week later. In ieder geval worden we in de 3 weken dat we niet heen hoeven geopereerd. Dat is dus al onwijs snel want ja, eerste sessie voltooid, wat betekend nog maar 5 weken te gaan en dan komen de eerste operaties al. We hebben gisteren allemaal al een oproep van de chirurg gehad. Ik had eigenlijk 14 maart heen gemoeten maar dan zit ik al in het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar voor de uitslag van mijn DNA. Helaas maar ik moest het dus verzetten naar 28 maart 2017. Op die dag spreek ik de chirurg die mij zal gaan opereren maar ik spreek ook de internist en ik moet dan ook dezelfde dag nog bloed prikken en een hartfilmpje laten maken. Het gaat allemaal dus lekker snel. Ook zou ik die dag te horen moeten krijgen op welke datum ik geopereerd word, als ik niet al voor die tijd gebeld wordt. Verder is alles wat de diëtiste vertelde zeer duidelijk. Volgende week gaan we het hebben over de voeding voor, tijdens en na de operatie. Zo wordt duidelijk wat we het beste kunnen eten.

Opnieuw kregen we weer een kwartiertje pauze. Alleen hierna werden we gewogen dus wat ga je dan doen.... inderdaad, snel drinken en daarna plassen. (scheelt toch weer een ons :P)

Toen werden we opgeroepen door de bewegingsdeskundige. Het enige wat we van hem kregen was een kaartje met nood nummers voor het geval dat er iets gebeurd in de maand na de operatie. Altijd handig en je voelt ook dan dat het steeds dichterbij komt. Hij begon met een fiets test met 3 andere personen en de rest begon alvast met een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst keert om de zoveel weken en maanden terug om te kijken of je er nog steeds achter staat en hoe je je voelt qua emoties en gezondheid. Prima, want zoveel vragen waren het toch niet. Daarna moesten we wachten tot we mochten wegen en meten. Spannend moment natuurlijk. Nou het viel gelukkig mee, in 6 maanden maar 2 ons aangekomen. Mijn vetpercentage is met 0.8% gedaald en mijn spiermassa is toegenomen. Prima resultaat dus. Zo eindigde mijn eerste dag.

We riepen tegen elkaar tot volgende week en dat was het. Ik ben onwijs blij en trots dat ik deze keuze heb gemaakt. Het gaat allemaal onwijs snel sinds het in werking is gezet en ik kijk zeker al uit naar volgende week. Onwijs blij met deze gezellige en grappige groep.

Volgende week op 9 maart 2017 komt mijn volgende blog over sessie 2. Bedankt voor het lezen en de steun. Laat zeker een reactie achter hier of op facebook en als je mijn blog wilt volgen en je hebt een google account, klik dan even op volgen waar het G+ tekentje staat. Tot volgende week!! Xxx

3 opmerkingen:

  1. Mooi simone
    Nou het begin is er....
    Mooi opgeschreven..
    En heel goed die geheimhouding...
    Sterkte de komende tijd en dat het maar mag opschieten voor je.
    Gr. Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Jolanda! Ja geheimhouding is heel goed!

      Groetjes simone

      Verwijderen
  2. Fijn dat je je er zo goed bij begint te voelen. Oh en je schrijft trouwens ook heel lekker moon, zou je wat mee moeten doen ;)
    Pap

    BeantwoordenVerwijderen